top of page

Carsten Dahl
DUO

2018_08_27_Musikeren_Carsten_Dahl_0038_25cm.jpg

Improvisationens mestre  

 

Palle Mikkelborg og Carsten Dahl er begge to giganter i det danske musikmiljø og repræsenterer i deres samarbejde en nærmest esoterisk og åndelig søgen efter noget, der kunne kaldes "ikke-musik" - altså lyden af det der er større end musik; igennem deres forholden sig til stilhed og interaktion i deres fælles søgen efter et sted, hvor det primære er at akkompagnere universets klangbund eller evighedens rum.

Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. Betegnelsen "jazzmusiker" dækker egentlig ikke, eftersom han i lige så høj grad trækker på arven fra Miles Davis, George Russell og Gil Evans som på arven fra partiturkomponisterne Ravel, Messianen og Charles Ives eller for den sags skyld mystikere som Buddha, Krishnamurti og William Blake. Palle Mikkelborg har siden slutningen af 1960'erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine ambitiøse orkestre og sine kompositoriske cross-over projekter. Palle Mikkelborgs kompositoriske virke kulminerede i 1984 med mesterværket "Aura", skrevet til Miles Davis, da denne modtog Sonning Prisen i København. I januar 1985 indspillede han værket med DR's Big Band og Miles Davis selv som hovedsolist. Pladen udkom i 1989 og vandt efterfølgende to amerikanske Grammy-priser. I 2006 blev "Aura" indlemmet i Kulturministeriets officielle Kulturkanon.

Carsten Dahl begyndte at spille på trommer som 9-årig. Som 21-årig droppede han trommerne til fordel for klaveret. Konstellationerne Embla, Thomas Agergaard Kvartet, GinmanBlachmanDahl, Ed Thigpen Trio samt musikere som Joe Lovano, Ulf Wakenius, Hanne Boel, Christina Dahl, Cæcilie Norby, Mads Vinding, Alex Riel, Tomas Franck og flere andre har nydt godt af at samarbejde med den geniale improvisationskunstner. Carsten Dahl har været tiknyttet Ensemble MidtVest og konservatoriet i Esbjerg. Fra 2011 til 2016 var han professor på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og hans musikalske karriere har i de senere år været delt mellem soloklaveret, trioer og Carsten Dahl Experience. Her har han præsenteret det, der har gjort ham til noget helt specielt på den danske musikscene. Med hud- og kompromisløs tilgang til jazzen har han skabt musik, der overskrider grænser og afsøger nye territorier. 

Booking: Carsten Dahl

e-mail: carstendahlmusic@gmail.com

phone: (+45) 40 35 90 88

bottom of page